Publicerad den Lämna en kommentar

Konstkapellet har glädjen att öppna säsongen med akvarellmålaren Axel Thorenfeldts separatutställning. Thorenfeldt växte upp på Hvaler, den norska ögruppen norr om Kosteröarna. I en intervju med Natursidan berättar han:

“Mina första akvareller var detaljerade studier av fåglar, något jag fortfarande arbetar med på olika sätt. När jag började måla landskap, fick jag en större frihet i måleriet och började experimentera och leka mer med tekniken. Kustlandskapet hemma på Hvaleröarna dominerade motiven några år. Speciellt flyttblocken som speglar sig i vattnet och tysta vintermotiv har det blivit mycket av. De senaste åren har jag försökt få fåglarna och landskapen att mötas i akvarellerna, och skarvar och ejdrar har fått en särskild plats i bilderna. Jag tycker mycket om att måla havet när det blåser, och fåglarna kompletterar det landskapet och det väder som jag vill måla.”

Konstkapellets målerikurs drop-in hålls torsdagar kl 16-18:30 – anmälan via sms innan kl 12 samma dag. 400:- per tillfälle, inkl material. Välkommen!